opc_loader

Bent u een architect of een ontwerper? En overweegt uw klant om een sfeerhaard in het project te nemen? Dan is een Bio-ethanol haard de oplossing en bent u bij Bioharaddesign aan het juiste adres. Lees verder.

Naast dat wij ons richten op de particuliere consument zijn we ook gespecialiseerd in het adviseren aan Architecten, Interieur ontwerpers, Meubelmakers en design bureaus die een opmaat gemaakte Bio-ethanol haard of inbouwhaard in hun project willen. In principe zijn al onze Bio-ethanol haarden geschikt voor projecten, alleen sommige modellen die opmaat geleverd kunnen worden zoals losse inbouw Bio-ethanol branders(handmatig of elektronisch) en complete inzethaarden zijn meer geschikt voor project matig gebruik.

 

Bio-ethanol branders

Bio-ethanol branders zijn eenvoudige brandstof branders die u in een uitsparing kunt plaatsen van een muur, schouw, wand, kast, tafel of andere toepassing. De losse Bio-ethanol branders kunnen in verschillende standaard afmetingen besteld worden als ook dat deze speciaal opmaat gemaakt kunnen worden. U kunt voor een goed gekeurde standaard bio-ethanol brander rekenen op een gemiddelde prijs van €125,00. Voor maatwerk branders liggen de prijzen wat hoger, informeer hiervoor naar de juiste prijs. Het is dus mogelijk om voor ieder budget de juiste bio-ethanol brander of inbouwhaard te kiezen.

 

Als er nog geen openhaard aanwezig is maar u wilt er wel een is het met een Bio-ethanol brander of inzethaard gemakkelijk te realiseren. Voor een handige doe-het-zelf of klusjesman is het zeer eenvoudig een bio-ethanol sfeerhaard te bouwen. U kunt rekening houden met de volgende aandacht punten.

* Belangrijk is dat de Bio-ethanol brander in een volledig brandvrij materiaal geplaatst wordt zoals steen, beton, vermiculiet, promatect of gipsplaat. Een hout materiaal zoals MDF is hiervoor dus niet geschikt.

* Ook de achterwand en bovenzijde van de uitsparing(schouw) moeten bekleed worden met een brandvrij materiaal. Dit ivm de warmte(3kw of meer) van de vlammen. Een normale houtsoort zoals MDF is hiervoor niet geschikt. Ook de zijkanten moeten brandveilig zijn alleen deze zijn minder gevoelig voor de warmte.

* Houdt een vrije ruimte aan van 50-60cm, heeft u deze ruimte niet zorg er dan voor dat de gehele binnenkant van de opening bekleed is met hittebestendig brandvrij materiaal zoals Promatect. U mag dan de vrijruimte reduceren naar minder ongeveer 40cm.

* Plaats nooit keramische houtblokken of sierstenen direct op de vlam opening van de bio-ethanol brander. Het is namelijk belangrijk dat bio-ethanol zeer zuiver kan branden zonder in aanraking te komen met andere substanties. Wilt u de bio-ethanol haard toch aankleden leg dan de keramische haardblokken of steentjes rondom de vlammen opening, maar zorg ervoor dat ze niet in aanraking met de vlammen komen. Het aanzicht van de vlammen zal zeer realistisch en echt zijn.

* Ongeacht in welk materiaal u een uitsparing voor de bio-ethanol brander wilt maken, maak de uitsparing altijd 2mm ruimer. Het is zeer belangrijk deze 2mm extra ruimte t houden zodat de brander niet strak in de uitsparing zit. Door de warmte van de bio-ethanol brander kan deze uit gaan zetten met alle gevolgen van dien. Door de extra ruimte ontstaat er een natuurlijke luchtstroom die expansie tegen gaat.

tekening_bio_ethanol_brander

* Wanneer er gebruik wordt gemaakt van natuursteen als bodem waar de bio-ethanol brander in geplaatst moet worden is het belangrijk om eerst te overleggen met de natuursteen fabrikant omtrent de hitte bestendigheid.

Het eind resultaat: zoals u hier boven ziet is er een bio-ethanol brander in de muur geplaatst en afgewerkt met een natuurstenen lijst. Het is geen enkel probleem om een TV boven de bio-ethanol haard te hangen. Belangrijk is wel met een TV boven de bio-ethanol sfeerhaard dat u tussen de haard en de TV voldoende isolatie gebruikt in combinatie met brandwerend materiaal. Dus niet van MDF.