opc_loader

Keramische branders zijn 100% veilig

 

Keramische branders hebben binnen in de bio-ethanol brander een keramische steen of keramische wol. Deze keramische steen of keramische wol zorgt ervoor dat de vloeibare bio-ethanol opgenomen wordt, waardoor er nooit direct contact tussen vuur en vloeibare bio-ethanol brandstof is. Doordat de Keramische branders gevuld zijn met een keramische steen of keramische wol kan er ook nooit vloeibare bio-ethanol brandstof lekken uit een brander, ook al zou deze niet compleet vloeistof dicht gelast zijn. Dus ook als een bio-ethanol haard voorzien van een keramische brander om zou vallen of schuin zou staan kan er nooit een gevaarlijke situatie ontstaan. Hierdoor zijn Keramische branders het allerveiligst voor gebruik in een bio-ethanol sfeerhaard.

 

Ruby Fires keramische brander nederlands fabrikaat

 

Ruby Fires is de meest bekende leverancier voor bio-ethanol sfeerhaarden voorzien van een keramische brander. Ruby Fires heeft als eerste producent de voordelen gezien van een keramische brander oplossing voor in een bio-ethanol haard, hierdoor hebben ze ook lang het alleen recht gehad voor de verkoop van Keramische branders. Steeds meer fabrikanten zien het voordeel van veiligheid in en kiezen voor een keramische brander, zo ook het Italiaanse Horus. Beide leveranciers gebruiken voor hun bio-ethanol sfeerhaarden dezelfde keramische steen in hun keramische branders, alleen de bediening verschilt onderling een klein beetje.

 

Werking van een keramische bio-ethanol branders

 

De werking van een keramische branders verschilt onderling per fabrikant waarbij ook een onderscheidt gemaakt dient te worden tussen de 2 verschillende substanties. Zo werken de keramische branders van Ruby Fires en Horus die voorzien zijn van een keramische steen nagenoeg gelijk. De Ruby Fires en Horus keramische brander hebben beide een aparte bio-ethanol vulopening die alleen maar toegankelijk is als de brander gesloten is, dus vuur gedoofd is. Wanneer de vlammenschuif van de bio-ethanol brander dicht is komt bij Ruby fires de vulopening vrij zodat men de brander met bio-ethanol bij kan vullen. Bij de keramische branders van Horus is er nog een extra veiligheid ingebouwd waarbij de vulopning voorzien is van een draaischroef die verwijdert moet worden.

 

Bio-ethanol branders met keramische wol

 

Keramische wol heeft dezelfde werking als een bio-ethanol brander met een keramische steen binnen in. Alleen een belangrijk verschil is dat een bio-ethanol brander die voorzien is van keramische wol meestal geen aparte vulopening heeft en de vloeibare brandstof vaak direct in de vlammen opening gegoten dient te worden. De werking van een bio-ethanol brander die voorzien is van keramische wol is gelijk aan die van een keramische steen. Keramische wol neemt(zuigt) namelijk ook de vloeibare bio-ethanol in zich op waardoor er ook geen direct contact is met het vuur. Daarnaast is een bio-ethanol brander die voorzien is van keramische wol zuiniger in verbruik dan wanneer zonder. Een ander belangrijk aspect ten opzichte van een brander met keramische steen is dat men een bio-ethanol brander altijd kan voorzien van keramische wol, dit kan niet met een keramische steen. Dus wanneer u een lege bio-ethanol brander heeft kunt u hier altijd keramische wol in doen en heeft u een keramische brander met alle voordelen.