opc_loader

VEILLIGHEID VOOROP BIJ BIO-ETHANOL HAARDEN!!  KIES VOOR EEN HAARD VAN BIOHAARDDESIGN.NL

Download hier de gebruiksaanwijzing cq handleiding

Klik op volgende link van de SKBS(stichting kwaliteit bio-ethanol sfeerhaarden) voor productinformatie omtrent veilig gebruik van Bio-Ethanol Haarden

Wanneer u een Bio Ethanol Haard veilig gebruikt is er geen enkel risico op ongelukken, neem hiervoor de gebruiksaanwijzing in acht. Koop daarom een Bio-Ethanol Haard bij een gerenommeerd bedrijf zoals Biohaarddesign.nl. Er zijn veel mindere veilige haarden op de Europese markt te koop die niet aan de veiligheidsnormen voldoen. Biohaarddesign.nl verkoopt uitsluitend Bio-Ethanol Haarden die veilig in gebruik zijn, door onze jarenlange ervaring  kunnen wij u perfect adviseren in de verschillen tussen een veilige en onveilige Bio-Alcohol Haard. Er zit duidelijk verschil in veiligheid en gebruik tussen een Gelhaard(vaste pasta/gel) en Bio-Ethanol(vloeibare bio-alcohol) Sfeerhaard. Wanneer u een gekeurde Biohaard(eventueel TUV gekeurd) op de juiste manier vult of bijvult met Bio-Ethanol kunnen er geen ongelukken gebeuren.

Vul het brandstof reservoir van een Biohaard of Gelhaard maximaal 3/4 en nooit wanneer de temperatuur hoger dan 50° is met Eco Bio-Ethanol. En schenk de vloeibare Bio-Ethanol nooit rechtstreeks uit de fles/jerrycan in het brandstof reservoir. Gebruik voor het inschenken altijd een meegeleverde maatbeker met trechter of schenk de Bio-Ethanol over in een separate maatbeker of gieter. Wacht met het na- of bijvullen van het brandstof reservoir ongeveer 10min tot het vuur gedoofd is zodat het reservoir volledig afgekoeld is. Verplaats of vul de Biohaard nooit als deze nog in werking is. Zorg ervoor dat u altijd een blusdeken in de buurt van uw Openhaard of Sfeerhaard heeft liggen.

KERAMISCHE WOL

Om misverstanden over gebruik van Keramische Wol in combinatie met Bio-Ethanol te voorkomen geven we u daar een heldere uitleg over. Wij maken gebruik van de Insulfrax Keramische Deken deze wordt veelvuldig toegepast in Bio-Ethanol Branders om het verbruik van Bio-Ethanol dusdanig te reduceren.

Is Keramische Wol schadelijk voor de gezondheid?

Nee tot dusver bekend bij ons en andere instanties niet.

Voordeel van gebruik Keramische Wol

* Keramische Wol zorgt voor een absoberende opname van de Bio-Ethanol waardoor er bij een calamiteit geen vloeibare Bio-Ethanol uit de brander loopt. 

* Door de absoberende werking van Keramische Wol wordt het verbruik van de Bio-Ethanol gereduceerd waardoor u langer kunt genieten van dezelfde hoelveelheid Bio-Ethanol.

* Een ander klein aspect is dat het vlammenspel iets mooier(rustiger) wordt weergegeven wanneer er Keramische Wol in de branders gebruikt wordt.

Nadeel van Keramische Wol doorloop de volgende stappen

* Opletten met het navullen van de brander wanneer deze gebrandt heeft en u wilt hem opnieuw bijvullen met Bio-Ethanol.

* Dient u ten eerste de vlammenschuif of deksel te sluiten van de brander.

* U wacht 5 minuten waarna u de vlammenschuif of deksel weer openschuift.

* Daarna wacht u nog nogmaals minimaal 20 minuten voordat u de brander weer bijvult met nieuwe Bio-Ethanol.

Waarom deze veiligheid voorzienning?

Omdat u niet kunt zien of de vlammen bij Keramische wol helemaal gedoofd zijn.

Als het vuur niet volledig gedoofd en de Keramische Wol niet voldoende af gekoeld is voordat u de brander opnieuw gaat bijvullen kan er een calamiteit ontstaan zoals een steekvlam met alle gevolgen van dien. 

Het spreekt natuurlijk allemaal voor zichzelf maar toch willen we u dit benadrukken om ongelukken te voorkomen zodat u enorm kunt genieten van een sfeervolle en veilige sfeerhaard

Als u deze veiligheids aspecten in acht neemt kunt u gezellig en onbezorgd met familie en of vrienden genieten van echt Vuur zonder daar extra voorzieningen te moeten treffen

Koopt gerust met een veilig gevoel uw Bio-Ethanol Sfeerhaard bij Biohaarddesign.nl en geniet van de warmte en gezelligheid van vuur.