opc_loader

Menu

15 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Geurloos
Fysieke showroom
Duurzaam

Gebruik je biohaard op juiste manier

Juiste gebruik van biohaard voorkomt dat een bio-ethanol gevaarlijk is. Vuur is gevaarlijk en boezemt altijd angst in. Gebruik je biohaard daarom op de juiste manier. Bio-ethanol de brandstof voor je biohaard is vloeibaar en eigenlijk onzichtbaar. Let daarom altijd heel goed op en gebruik je verstand wanneer je bio ethanol gebruikt. Het juiste gebruik van biohaard is door deze in eerste instantie juist te plaatsen of te monteren. Houdt rekening met het gewicht van een bio-ethanol haard, deze zijn meestal vrij licht. Hierdoor kan een vrijstaand model haard of tafelhaard sneller omvallen als het net stevig staat. Houdt te allen tijde voldoende afstand tussen de bio-ethanol haard en andere materialen die kunnen branden zoals gordijnen, behang etc. Wij adviseren om 1 m als veiligheidsafstand aan te houden.

Bio-ethanol haard met TÜV of CE-certificering.

Veiligheid vinden wij bij gebruik van een biohaard zeer belangrijk. Daarom hebben al onze bio-ethanol haarden een TÜV of CE-certificering. Dit waarborgt toch op een bepaalde manier de veiligheid van de haard en biobrander. Het maakt hierbij niet uit of het om een wandhaard, tafelhaard, inbouwhaard of vrijstaande vloerhaard gaat. Het meest belangrijke onderdeel van een biohaard is de biobrander waar de vloeistof in zit en de vlammen uitkomen. Het is daarom uiterst belangrijk dat deze van een dusdanige kwaliteit is dat dir vloeistof dicht is en niet gaat lekken. Daarom is een TÜV keuring geen overbodige luxe hiervoor.

Juiste gebruik van biohaard op juiste plaats.

Bepaal goed waar je een vrijstaande biohaard of hangende wand haard monteert. Denk bij vrijstaande vloerhaard aan de juiste ondergrond! Plaats een vrijstaande biohaard niet op een te gladde vloer of vloerbedekking, i.v.m. brandgevaar. Wanneer je een wand haard gaat installeren zorg ervoor dat de wand van ontbrandbaar materiaal is en dat er afstand is tussen de achterwand van de bio-ethanol haard en de muur. Houdt ook rekening met eventuele huisdieren die in huis rondlopen, bijvoorbeeld een hond of kat die tegen of langs je biokachel loopt. En heb je nog kleine kinderen rondlopen of kruipen denk dan ook goed na waar je een bioethanol haard plaatst.

biohaarddesign-muurhaard-inbouw

Weinig onderhoud bij juiste materiaal

Meeste biohaarden zijn geproduceerd uit roestvrij staal of ander hoogwaardig materiaal. Vaak wordt roestvrij staal gecombineerd met zwart gepoedercoated staal. Beide materialen en behandelingen zorgen ervoor dat je geen tot weinig onderhoud hebt aan je bio-ethanol sfeerhaard, Maar het wil niet zeggen dat je helemaal geen onderhoud zoals het schoonmaken van je haard hebt. Zeker niet wanneer je de biokachel buiten gebruikt in de open lucht of onder een overkapping. Dan wordt een kachel altijd eerder vies met kans op verkleuring en aantasting zoals vliegroest.

Reinig je biohaard

De ombouw van je biohaard reinig je het makkelijkste met een doekje, eventueel een microvezel doekje. Is de biokachel behoorlijk vies dan neem je een zachte borstel die niet gaat krassen. Hiermee verwijder je het overtollige vuil waarna je de haard na poetst met een microvezel doekje. De aanslag van vlammen en vuur op een eventuele glasplaat van de haard kun je het beste schoonmaken met een glasreiniger. De aanslag van bio-ethanol rondom de opening van de brander is nauwelijks tot niet te verwijderen. Dus hieraan zul je blijven zien dat de haard gebruikt is geweest.

Belangrijk is wel om wanneer je zeep gebruikt er geen chemicaliën gebruikt worden. Deze kunnen de materialen van de biohaard aantasten. Neem bij voorkeur natuurlijke zeep zoals groene zeep.