opc_loader

Menu

15 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Geurloos
Fysieke showroom
Duurzaam

Muurhaarden op bio ethanol

Wie droomt er niet van een knus knetterend haardvuur aan de muur dat een aangename warmte verspreidt in de woonkamer? Bij de traditionele houthaard blijft echter altijd een schoorsteen noodzakelijk. Een veilig alternatief zonder rookkanaal en toch met echt vuur zijn bio-ethanol muurhaarden. Deze biohaarden kun je direct op de muur monteren of inbouwen in een voorzet wand.

Hoe je een perfecte muurhaard krijgt

Heb je besloten om een ​​muurhaard in huis te hangen? De volgende stap is het kiezen van het juiste model. Natuurlijk is je persoonlijke smaak hier de doorslaggevende factor, maar andere criteria zullen je beslissing onvermijdelijk beïnvloeden. Wij helpen je bij het kiezen van de juiste bio-ethanol wandhaard:

 • Modern, eenvoudig of opvallend - kies de juiste stijl voor jou.
 • Meet de beoogde ruimte op en vergelijk de afmetingen met de plaats waar de sfeerhaard wordt gemonteerd.
 • Bij de montage ben je helemaal vrij: ethanol haarden hebben geen schoorsteen nodig.
 • Wij adviseren je graag over de afzonderlijke modellen op onze website.

Met onze bio ethanol muurhaarden zit je altijd goed. De wandhaarden zijn alle ontworpen om aan de muur te hangen, sommige biohaarden kun je ook inbouwen in de wand. Zo worden bij het ophangen automatisch de aanbevolen veiligheidsafstanden tussen de haard en de muur aangehouden.

biohaarddesign-bio-ethanol-haard-flame-wit-woonkamer-sfeer

Wat zijn de voordelen van bio-ethanol muurhaarden?

Het belangrijkste onderdeel van de bio-ethanol muurhaard is de verbrandingskamer, die bestaat uit een uitsparing in het frame waard de bio ethanolbrander in een veiligheidsbak is geplaatst. De bio ethanol vloeistof wordt in de verbrandingskamer gegoten en ontstoken. Bij de meeste bio ethanol muurhaarden wordt een afdekschuif meegeleverd of zit direct in de biobrander ingebouwd om de vlammen te kunnen regelen of doven. Het gebruik van milieuvriendelijke bio ethanol als brandstof heeft een aantal voordelen:

 • Verbranding zonder roet of rook
 • Overal te plaatsen, omdat er geen schoorsteen nodig is

Omdat bio-ethanol zonder schadelijke stoffen en zonder residuen brandt, kun je de wandhaard op bio alcohol ophangen zonder hem op een schoorsteen aan te sluiten. Zorg er echter wel voor dat de ruimte goed geventileerd kan worden indien nodig. Dit geldt bij alle soorten haarden zoals gas, hout en pellets. Want zoals elke vlam onttrekt ook de bio ethanol haard op den duur de zuurstof aan de lucht. Als alternatief is een kamer met een autonoom ventilatiesysteem ook ideaal voor een wandhaard op bioethanol.

Moderne ethanol muurhaarden

Bij ons kun je terecht voor bio ethanol muurhaarden in een modern design die elke ruimte omtovert tot een stijlvolle oase van comfort. Hier voeren de materialen metaal en glas de boventoon en geven kubische vormen de haarden hun karakteristieke uitstraling. Decoraties met bladgoud of om de hoek gebouwde wandhaarden hebben een bijzonder expressief effect. Bij ons krijg je moderne ethanol muurhaarden in twee basisuitvoeringen:

 • Aan de muur te hangen
 • Voor montage in de muur

Hangende wandhaarden zijn eenvoudiger te installeren, terwijl ingebouwde wandhaarden een persoonlijker tintje geven. Een bijzonder hoogtepunt in het assortiment van Biohaarddesign zijn de tunnelhaarden, die als roomdivider van twee kanten de aandacht trekken.

Hoe monteer ik een muurhaard aan de muur?

Veel van de bio alcohol muurhaarden kunnen eenvoudig aan de muur worden gehangen. Alles wat je nodig hebt, is een waterpas, een boormachine, schroeven en pluggen. Ook de staat van de wand is bepalend voor een veilige ophanging. Bepaal vooraf of de muur sterk genoeg is voor de muurhaard. Maak je geen zorgen, onze hanghaarden zijn niet bijzonder zwaar en een muur van beton, baksteen, hout, gips of massief composiet paneel zal het gewicht meestal gemakkelijk dragen. Als je de muurhaard wilt bevestigen aan een houten wand, behang of andere brandbare ondergrond, dien je er een brandwerende plaat tussen te monteren, bijvoorbeeld promotec. Lees ook onze informatie over veilige wandmontage en installatie van duurzame bio ethanol haarden. Wij willen het je graag zo makkelijk mogelijk maken om de haard veilig te installeren en leveren daarom niet alleen een montagehandleiding bij de ethanol wandhaarden in ons assortiment, maar ook een muurbeugel of ander bevestigingsmateriaal.

Ga veilig om met de bio-ethanol muurhaard

Een bio-ethanol muurhaard is puur een decoratief object en geeft geen enkele warmteafgifte. De ethanolhaard is echter een echte vlam die een zorgvuldige omgang met de haard vereist. Voorzichtigheid is ook geboden bij de licht ontvlambare brandstof ethanol. Neem daarom voor je eigen veiligheid deze instructies voor het hanteren van de wandhaard in acht:

 • Giet de ethanol in de verbrandingskamer met behulp van een trechter.
 • Steek de brander aan met een lange lucifer of aansteker.
  Houd de open haard in de gaten terwijl er een vuur brandt.

Ook in de Europese Unie gelden hoge veiligheidsnormen voor de fabricage van bio-ethanol sfeerhaarden, die zijn vastgelegd in de norm DIN 4734-1 en zijn getest door onafhankelijke instituten zoals de TÜV. Uiteraard voldoen ook de biohaarden in ons assortiment aan deze richtlijnen.

biohaarddesign-muurhaard

Hanghaarden voor iedere ruimte

Bio-ethanol hanghaarden kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt en zijn geschikt voor tal van particuliere en openbare ruimtes zoals een bar, restaurant of hotellobby. De biohaarden geven je woonkamer meer gezelligheid of toveren je badkamer om tot een tempel van wellness. De muurhaarden vormen ook een stijlvolle aanvulling op de inrichting van een bar of lobby. Hier creëer je met de open haard een gezellige rustplek of creëer je een blikvanger voor de hele kamer. Dankzij het eenvoudige, maar elegante design van de hanghaarden zetten ze harmonieuze accenten in elke sfeer. Verbeter je huis of voeg net dat beetje extra toe aan een bar, restaurant of hotellobby.

Bekijk hier al onze wandhaarden