opc_loader

Menu

15 jaar ervaring
Milieuvriendelijk
Geurloos
Fysieke showroom
Duurzaam

Vloerhaarden op bio-ethanol

Milieuvriendelijke vloerhaarden op bio-ethanol zijn er in allerlei modellen en afmetingen. De wat grotere modellen zijn zeer geschikt om op de vloer te plaatsen, helemaal los vrijstaand of tegen de muur. De wat kleinere meer handzame biohaarden kunnen ook ergens op gezet worden, dit worden ook tafelhaarden genoemd. Maar soms kan een bio ethanol haard zowel op de vloer als ook op tafel geplaatst worden, dus de keuze van waar je de bio-ethanol vloerhaard plaatst, is aan jezelf. Je vindt de verschillende modellen en kleuren vloerhaarden in de rubriek vrijstaand op onze website.

Vrijstaande vloerhaard met echt vuur.

Het voordeel van een vrijstaande vloerhaard is dat je overal de gezelligheid en warmte van echt vuur op bio-ethanol vloeistof hebt. Je hebt geen namelijk geen schoorsteen of afzuiging nodig om een bio-ethanol haard te kunnen plaatsen. Deze vloerhaarden geen rook, geur of roet en zijn daarom zeer geschikt om binnen in huis, kantoor, winkel, restaurant of hotel te gebruiken.

biohaarddesign-vrijstaand-bio-ethanol-haard-dubai-zwart-sfeer

De perfecte eerste indruk met een vloerhaard.

Door een bio-ethanol vloerhaard te plaatsen in je woonkamer maak je direct indruk op je visite die binnenkomt. Je creëert meteen een sfeer met echt vuur. Ook bij binnenkomst in een restaurant of hotel lobby is een biohaard direct een blikvanger. Een sfeerhaard met echt vuur straalt naast warmte en gezelligheid rust uit. De vloer ondergrond waarop de bio-ethanol vloerhaard geplaatst wordt maakt niet uit. De meeste modellen kunnen op iedere vloer van steen of hout zonder probleem geplaatst worden. De onderkant van de haard wordt niet zo warm dat het de vloer aantast.

Bekijk onze diverse modellen vrijstaande vloerhaarden.

Veiligheid bij gebruik van een vloerhaard.

Wanneer er sprake is van vuur dan is veiligheid zeer belangrijk om in acht te nemen. Zo ook bij een vloerhaard waar de brandstof bio-ethanol voor wordt gebruikt. Wij van Biohaarddesign verkopen daarom ook alleen bio ethanol vloerhaarden die voldoen aan een TÜV certificering en of een CE-keurmerk. Beide kenmerken zijn Europees gezien zeer belangrijk en geven aan de biohaard een extra stukje veiligheid en zekerheid aan de consument. Naast beide certificeringen is het natuurlijk ook belangrijk dat vloerhaarden voldoen aan je wensen, ook na aantal jaar van gebruik. Zo spreekt het voor zichzelf dat de kleur (meestal zwart) ook na jaren nog steeds mooi is van kleur en structuur. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van gebruik van de juiste brandstof bio-ethanol. Want door gebruik van de vloeistof kan er aanslag op een bio-ethanol vloerhaard zichtbaar worden, dit zie je vaak bij kleur wit.

biohaarddesign-vloerhaarden-banner

Juiste model en afmeting vloerhaard

Vloerhaarden zijn er in diverse modellen en afmetingen. Welk model vloerhaard en afmeting voor jou perfect zijn weten wij niet. Daarom heeft Biohaarddesign gekozen voor een behoorlijke variatie in vrijstaande biohaarden. Een zwarte vrijstaande vloerhaard gecombineerd met roestvrij stalen accenten doet het altijd goed, ieder seizoen. Maar ook zie je steeds vaker de kleur wit terug komen, vooral bij een tafelhaard. Beide kleuren varianten zorgen voor een uitzonderlijke sfeer met natuurlijke vlammen in de ruimte.

Een vloerhaard wordt steeds vaker gebruikt als een sfeervolle scheidingswand tussen twee open ruimtes. Hierom wordt het ook wel een roomdivider genoemd. Je kan een bio-ethanol haard hier perfect voor gebruiken omdat deze geen vaste aansluiting nodig hebben. Je bent dus flexibel in het opdelen van de ruimte. Je hebt hierdoor een 2 in 1 oplossing. Sfeer met tegelijkertijd warmte.

Vloerhaard gelijk aan tafel haard.

Wanneer is een biohaard model een vloerhaard of een tafel haard? Meestal heeft dit te maken met de afmeting van een bio-ethanol haard. Op een tafel kan meestal geen grote haard geplaatst worden. Dus vaak is een tafelhaard kleiner van formaat. Maar de afmeting doet niets af van het sfeergehalte. Ook de diverse tafelhaarden hebben een RVS biobrander waar je de vloeibare bio ethanol brandstof in schenkt. Alleen is de brander meestal wel kleiner van formaat waardoor je deze vaker moet navullen. Maar dit doet niets af aan de vlammen en warmte die een tafelhaard geeft. Je zit namelijk veel dichter op het realistische vuur dan wanneer een haard op de vloer staat en je er verder vanaf zit.

Ook buiten een bio-ethanol vloerhaard.

Het is een enkel probleem om een bio-ethanol vloerhaard ook buiten te gebruiken in een overkapping of op terras. Het meest praktische is om deze in een veranda te gebruiken zodat de wind niet volledig vrij spel heeft. Maar ook op het terras is het geen probleem. Zeker niet wanneer de bio kachel glasplaten heeft die de vlammen afschermen. 

Kies je model buitenhaard

Welke buitenhaard je wilt plaatsen is aan jezelf. Wil je een grotere vuur beeld dan kies je een bio-ethanol buitenhaard met een grotere brander die een langere vlammen opening heeft. Wil je gewoon gezellig een vuurtje op je loungetafel of eettafel dan kies je een compact model tafelhaard wat ook geschikt is voor buiten.

Buiten laten staan of naar binnen verplaatsen.

Je kan een vrijstaande vloerhaard makkelijk verplaatsen. Dus het is geen probleem om je biohaard 's Avonds of wanneer het slecht weer wordt naar binnen te verplaatsen. Op deze manier blijft de haard beschermd en gaat deze langer mee. Heb je geen extra ruimte om de bio-ethanol haard op te bergen dan kun je altijd kiezen voor een beschermhoes. Je doet dan nadat het vuur uit is en de haard is afgekoeld, de beschermhoes over de haard. Op deze manier blijven de biokachel en belangrijker de Rvs biobrander beschermt tegen de regen.

Bij vragen neem contact op

Heb je na het lezen nog vragen over de diverse vloerhaarden neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij van Biohaarddesign.nl willen onze klanten een zo goed mogelijke service bieden. Daarom kan u ons zowel per email als telefoon dagelijks tussen 09:00-17:00 uur bereiken en je kan ook gewoon langskomen in onze winkel van Ma. tm Za. in Knegsel, Noord-Brabant. 

De prijzen die je vermeld ziet staan bij de diverse vloerhaarden in onze webshop zijn alle inclusief btw en GRATIS bij je thuis bezorgd binnen Nederland en België. Er worden dus achteraf geen extra kosten aan je berekend. We zouden het waarderen als je na aanschaf van je bio-ethanol vloerhaard ons een sfeerfoto van de brandende vrijstaande haard stuurt. Deze kunnen we in onze portfolio map plaatsen zodat andere toekomstige klanten ook zien hoe een vrijstaande biohaard brandt.

Bekijk hier al onze vrijstaande vloerhaarden